Citromtorta

Citromtorta

  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc (+ kb. 3 óra)

Hozzávalók Hozzávalók 1 formához (Ø 24 - 28 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 2 db citrom
  • 4 lap zselatin
  • 3 szál citromfű
  • 500 g natúrjoghurt
  • 30 g porcukor
  • 100 g tejszín
  • 200 g cukor
  • 200 ml víz
  • Kevés vaj a forma kenéséhez
  • szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vakon sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tortaformát vajazzuk ki, és a tésztát tegyük a formába. A kilógó tésztaszéleket hajtsuk vissza, ezzel erősítve a peremet.

  3. Lépés 3

    A sütőpapírt vágjuk a torta méretének megfelelőre, tegyük a tésztára és töltsük meg lencsével vagy babbal, és kb. 20 percig süssük vakon. Vegyük ki a sütőből, a lencsét távolítsuk el a sütőpapírral együtt, és a linzertésztát hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    A zselatint áztassuk be, az egyik citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. 4 ek. joghurtot melegítsünk fel egy lábasban, ebben oldjuk fel a kinyomkodott zselatint.

  5. Lépés 5

    A maradék joghurtot, 30 g porcukrot, citromlevet és a reszelt citromhéjat keverjük össze. A tejszínt verjük fel kemény habbá, és keverjük a masszához. A krémet töltsük a tortába és 3 órán át hűtsük.

  6. Lépés 6

    A másik citromot vágjuk szeletekre. 200 ml vizet 200 g cukorral főzzünk fel, és a citromszeleteket kb. 5 percig főzzük. A szeleteket csepegtessük le, és tegyük a tortára. Citromfűvel díszítve tálaljuk.

Tipp

Ezt a receptet citrom helyett limettával is kipróbálhatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!