Lazacos – tojásos kifli

Tojásos – füstölt lazacos kiflik

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 16 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt keverjük simára és a többi összetevőkkel keverjük át.

  3. Lépés 3

    A tésztákat sütőpapírral együtt tekerjük ki, és mindkettő tésztát vágjuk 8 egyenlő háromszögre.

  4. Lépés 4

    A háromszögek közepére helyezzünk 1 evőkanálnyi tölteléket. A tészta széleit felvert tojással kenjük meg, és jól nyomkodja össze úgy, hogy kifliket kapjon.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.

Tipp

Figyeljünk rá, hogy ha gyerekeknek is készítjük, a mustár és a torma ne legyen túl erős, használhatunk akkor tejszínes tormát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!