Kakukkfüves

Pizza szeletek gombával

és fetával
  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 3 szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 200 g gomba vékony szeletekre vágva
  • 75 g feta sajt kockákra vágva
  • 1 közepes fej vöröshagyma karikákra vágva
  • 150 g tejföl
  • 150 ml balzsamecet
  • 1 ek. barna cukor
  • 2 tk. szárított kakukkfű
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát szélességében 3 egyforma részre osztjuk és mindegyiket megkenjük tejföllel.

  3. Lépés 3

    A gombát a balzsamecettel összekeverjük, majd a pizza szeleteken egyenletesen elosztjuk. Megszórjuk a hagymával, a kakukkfűvel, a barna cukorral, végül sózzuk, borsozzuk a szeleteket.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: a húst kedvelők feta helyett hasnzálhatnak bacont, vagy sonkát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!