
Pizzás falatok

A pizzás falatok az abszolút klasszikus parti snack! Tekerd hosszában, tekerd csigába, tekerd kifli formába, mindegy, hogy épp melyik formát szereted, az íze ellenállhatatlan és pillanatok alatt kész van.
- 12-15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók kb. 40 pizzás falathoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 10-12 ek. paradicsompüré
- 6 ek. sűrített paradicsom
- 3 ek. szárított bazsalikom
- 3 tk. szárított oregánó
- 300 g reszelt sajt (pl. parmezán, mozzarella, ementáli)
- 3 ek. Olívaolaj a kenéshez
- őrölt só és bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztákat sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.
-
Lépés 2
Összekeverjük a paradicsompürét, a sűrített paradicsomot és a fűszernövényeket, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
Pizzarudakhoz: Félbevágjuk a pizzatésztát. Az egyik felét megkenjük paradicsomszósszal és megszórjuk sajttal. A másik tésztát helyezzük rá, majd hosszában vágjuk kb. 2 cm-es csíkokra és csavarjuk meg.
-
Lépés 4
Pizzatekercsekhez: A pizzatésztát megkenjük paradicsomszósszal úgy, hogy a tetején kb. 2 cm szegélyt szabadon hagyunk. Megszórjuk sajttal. Alulról szorosan feltekerjük, majd kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk.
-
Lépés 5
Pizzakiflikhez: A pizzatésztát megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk sajttal, majd 8 háromszögre vágjuk. A tésztát a széles oldaltól indulva feltekerjük és kiflit formázunk belőlük.
-
Lépés 6
A falatokat megkenjük egy kevés olívaolajjal, majd előmelegített sütő legalacsonyabb sínén kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.