pudingos perecek

Pudingos perec

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ezeket a klasszikus pudingos pereceket cukormázzal magad is könnyedén elkészítheted otthon néhány hozzávalóból. Elengedhetetlen finomság a kávészünethez.

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 perechez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A pudinghoz a tejet a keményítővel, a cukorral, a tojássárgájával és a vaníliakivonattal elkeverjük, majd állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk. Ha elkészült, egy széles tálba öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha közben megkeverjük.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Két-két csíkot összesodrunk egymással, hosszában kissé meghúzzuk, majd perecet formázunk belőle. A pereceket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük és megkenjük tojásfehérjével.

  4. Lépés 4

    A pudingot nagy lyukú szitán áttörjük és nagy, csillag alakú díszítőcsőrrel ellátott habzsákba töltjük. A perec köztes területeit bőségesen megtöltjük pudinggal.

  5. Lépés 5

    A pereceket előmelegített sütőben a középső rácson kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

  6. Lépés 6

    A máz elkészítéséhez összekeverjük a porcukrot 2 evőkanál vízzel, és a mázat a süteményekre csorgatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!