Pozsonyi kifli máktöltelékkel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb 25 perc
  • 175 °C
  • 155 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 6 kiflihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a cukrot 7 evőkanál vízzel főzzük fel, adjuk hozzá a mazsolát, szegfűszeget és a narancshéjat, és forraljuk fel, majd öntsük a darált mákra, jól keverjük össze, és tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle köröket.

  4. Lépés 4

    A tésztakorongokra halmozzunk 1 - 1 kanál máktölteléket, majd tekerjük fel a tésztát, és formázzunk kifliket.

  5. Lépés 5

    A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg tojássárgájával, majd miután megszáradt, tojásfehérjével is.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Tipp

A töltelékhez adhatunk magozott meggyet, meggybefőttet is, kiflinként kb 3 szemet.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!