Pozsonyi kifli máktöltelékkel
- kb 25 perc
- 175 °C
- 155 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 6 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss bejgli tészta 400 g
- 25 dkg mák darálva
- 15 dkg cukor
- 2 ek mazsola
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk narancshéj reszelve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a cukrot 7 evőkanál vízzel főzzük fel, adjuk hozzá a mazsolát, szegfűszeget és a narancshéjat, és forraljuk fel, majd öntsük a darált mákra, jól keverjük össze, és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle köröket.
-
Lépés 4
A tésztakorongokra halmozzunk 1 - 1 kanál máktölteléket, majd tekerjük fel a tésztát, és formázzunk kifliket.
-
Lépés 5
A kifliket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg tojássárgájával, majd miután megszáradt, tojásfehérjével is.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük szép aranybarnára.
A töltelékhez adhatunk magozott meggyet, meggybefőttet is, kiflinként kb 3 szemet.