
Sonkás pizza
Gyors receptet keresel egy spontán kiruccanáshoz vagy az egész családnak? Akkor a sonkás pizzánk gombával és olívabogyóval tökéletes! Óriás pizzánknak köszönhetően ez a klasszikus pizza igazi csemegévé válik a család és a barátok számára.
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
- 200 g pizzaszósz vagy paradicsomszósz
- 100 g pizzasajt
- 150 g csiperke gomba szeletelve
- 1 kis vöröshagyma szeletelve
- 100 g főtt sonka
- 1 kápia paprika kicsumázva és szeletelve
- néhány magozott olívabogyó
- opcionális: 2 ek. friss oregánó a szóráshoz

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és megkenjük a pizzaszósszal, és megszórjuk a sajttal. A pizzán egyenletesen eloszlatjuk a gombát, a hagymát, a sonkát, a paprikát és az olívabogyót.
-
Lépés 3
A pizzát a sütő középső sínén kb. 20 perc perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 4
Sütés után megszórjuk friss oregánóval.
Főtt sonka helyett használhatunk érlelt sonkát, amit sütés után adunk a pizzához.