Sajtos, mákos, szezámmagos, tökmagos falatok

Sajtos, mákos, szezámmagos, tökmagos falatok

  • 8-10 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 36 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • tengeri só
  • Oregánó, kakukkfű
  • Bors
  • kevés pizzasajt vagy fűszeres keménysajt
  • Mákszemek
  • Szezámmag
  • tökmag apróra vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuj 4 x 7 cm-es téglalapokra, a téglalapokat hajtsuk félbe, és felvert, enyhén sózott tojással kenjük meg.

  3. Lépés 3

    Ízlés szerint szórjuk meg durvább szemcséjű tengeri sóval vagy fűszersóval, szárított oregánóval vagy kakukkfűvel, borssal, sajttal, mákkal, tökmaggal vagy szezámmaggal.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 percig süssük.

Tipp

Készíthetünk hozzá fokhagymás snidlinges mártogatóst joghurtból vagy tejfölből.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!