felfordított tésztasarkak

Felfordított tésztasarkak

leveles tésztából
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A világ a feje tetejére állt! A felfordított tésztasarkakat egész egyszerűen fejjel lefelé készítjük el. Először a feltét kerül a sütőpapírra, majd a tönkölyös leveles tésztánk. Az eredmény pedig ízletes paradicsomos-sajtos falatkák, bármilyen kerti partin vagy házibuliban megállják a helyüket.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 2 ek. balzsamecetkrém
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. méz
  • 150 g pásztorsajt
  • 150 g színes koktélparadicsom félbevágva
  • 1 újhagyma karikákra vágva
  • őrölt só és bors
  • friss csíra vagy zsázsa a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Sütőpapírral bélelt tepsire balzsamecetkrémet, olívaolajat és mézet csurgatunk, majd egyenletesen eloszlatva paradicsomot, sajtot és újhagymát szórunk, majd ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd 8 egyenletes darabra vágjuk. A tésztatéglalapokat egyesével a feltétre helyezzük és a széleket egy villával megnyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Miután kihűlt, egy tortaszedő segítségével óvatosan a tészta alá nyúlunk úgy, és megfordítjuk úgy, hogy a feltét a tésztán maradjon. Csírával és zsázsával díszítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!