Spárgás pizza tormával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 12 - 15 perc
  • 250 °C
  • 230 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1,5 kg zöld spárga a végei letörve, megmosva
  • 250 g főtt sonka apróra kockázva
  • 50 g krémtejszín
  • 3 ek torma reszelve
  • 2-3 ek olívaolaj
  • tengeri só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 250°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgát hámozzuk meg, és vízben egy csipet sóval és cukorral főzzük roppanósra.

  3. Lépés 3

    A krémtejszínt és a tormát alaposan keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A friss pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel, sütőpapírral együtt tekerjük ki két tepsire.

  5. Lépés 5

    A tésztát kenjük meg a tejszínes - tormás krémmel, egyenletes vastagságban a tésztaszélekig.

  6. Lépés 6

    A spárgát és a felkockázott sonkát oszlassuk el a tésztán, sóval és borssal ízesítsük, és olívaolajjal locsoljuk meg.

  7. Lépés 7

    A pizzát előmelegített sütőben alsó sínen kb. 12 - 15 perc alatt süssük ropogósra.

Tipp

Használhatunk majonézes tormát is, ebben az esetben kevesebb krémtejszínt használjunk a recepthez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!