Fűszeres quiche

Fűszeres quiche

prosciutto sonkával
  • kb. 50 perc
  • 190° C
  • 170° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók egy 24 cm-es quiche formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 2 - 3 újhagyma karikákra vágva
  • 1 ek. friss zsálya aprítva
  • 1 tk. friss lestyán aprítva
  • 2 ek. friss metélőhagyma aprítva
  • 3 tojás
  • 250 g sajt
  • 1 késhegynyi szerecsendió őrölve
  • Só és bors őrölve
  • 80 g prosciutto (sonka) szeletelve
  • 1 ek. vaj a kenéshez
  • friss fűszernövények a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk és a kivajazott formába helyezzük (tapadásmentes formánál a vajazás elhagyható). A lelógó tésztával a széleket megerősítjük és egy ollóval 1 cm-enként bevágjuk kb. 5 mm mélyen.

  3. Lépés 3

    A sajtot, a tojást és fűszernövényeket habverővel kikeverjük. Sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük.

  4. Lépés 4

    Az újhagymát eloszlatjuk a tésztán és a sajtkeveréket ráöntjük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 50 perc alatt megsütjük.

  6. Lépés 6

    Miután megsült, ráhalmozzuk a prosciutto sonkát és friss fűszerekkel megszórjuk.

Tipp

Okos ötlet: Réti gyógynövényeket is használhatunk a quiche elkészítéséhez, mint például csalánt, turbolyát, útifüvet, cickafarkat vagy sóskát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!