Stromboli pizza zöldségekkel

Stromboli pizza zöldségekkel

A pizzarétes

Hallottál már a Stromboli pizzáról? Ennek a receptnek semmi köze a jól ismert szicíliai vulkánhoz, hanem ez egy szokatlan pizzaváltozat. A Stomboli pizza egyfajta hengerelt pizzarétes, amit paradicsommártással, zöldségekkel, sonkával vagy bármilyen kedvenc hozzávalóddal tehetsz különlegessé.

  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 hengerelt pizzaréteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 200 g paradicsomszósz
  • 1 lilahagyma elfelezve, karikákra vágva
  • 100 g kukorica
  • 100 g gomba szeletekre vágva
  • 150 g reszelt mozzarella
  • 2 tk oregánó

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és a paradicsomszóssal megkenjük úgy, hogy a széleinél 2-2 cm-t szabadon hagyunk.

  3. Lépés 3

    A tészta tetejére hagyma, kukorica és gomba kerül, majd megszórjuk kb. 100 g mozzarellával és 1 teáskanál oregánóval.

  4. Lépés 4

    A tésztát feltekerjük, és körülbelül 2-3 cm-es szélesen átlósan bevágjuk, majd megszórjuk a maradék mozzarellával és oregánóval.

  5. Lépés 5

    A pizzarétest az előmelegített sütő középső sínén 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

A tölteléket ízlés szerint variálhatjuk. Megtölthetjük paprikával, cukkinivel, sonkával vagy tonhallal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!