Szilvás morzsalepény
0 Bewertungen

- 1 óra
- 160 °C
- 140 °C
- kb. 10 perc
Zutaten Hozzávalók kb 16-20 szelethez:
- 2 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 3 dkg mandula hámozatlanul reszelve
- 40 dkg szilva kimagozva, félbevágva
- 2 dkg fahéjas cukor
- porcukor
A morzsához: (kb. 20-25 dkg-hoz)
- liszt
- cukor
- vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- Csipet só
- fahéj őrölve
Zubereitet mit:

Zubereitung:
-
Schritt 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Schritt 2
A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt; az egyik tésztát spricceljük meg vízzel, tegyük rá a másik tésztát és kicsit nyomkodjunk rá.
-
Schritt 3
A fele mandulát egyenletesen szórjuk a tésztára, majd helyezzük rá a szilvákat átlós irányban.
-
Schritt 4
Szórjuk meg a fahéjjal, és a maradék mandulával, majd a vajas morzsával.
-
Schritt 5
Előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt süssük készre.
-
Schritt 6
Hagyjuk kihűlni, felszeletelve, porcukorral szórva tálaljuk.
Tipp
A morzsalepényt kipróbálhatjuk más gyümölccsel is, például barackkal vagy almával is!