Szilvás morzsalepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 1 óra
  • 160 °C
  • 140 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 16-20 szelethez:

A morzsához: (kb. 20-25 dkg-hoz)

  • liszt
  • cukor
  • vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • Csipet
  • fahéj őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt; az egyik tésztát spricceljük meg vízzel, tegyük rá a másik tésztát és kicsit nyomkodjunk rá.

  3. Lépés 3

    A fele mandulát egyenletesen szórjuk a tésztára, majd helyezzük rá a szilvákat átlós irányban.

  4. Lépés 4

    Szórjuk meg a fahéjjal, és a maradék mandulával, majd a vajas morzsával.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt süssük készre.

  6. Lépés 6

    Hagyjuk kihűlni, felszeletelve, porcukorral szórva tálaljuk.

Tipp

A morzsalepényt kipróbálhatjuk más gyümölccsel is, például barackkal vagy almával is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!