Tökös krémes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 8-10 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 tojás
  • 3 ek színes borskeverék
  • 300 g sütőtök felkoczáva
  • Vaj a sütéshez
  • 250 g tejföl
  • 100 ml tejszín felverve
  • 2 ek méz
  • szerecsendió őrölve
  • Só, bors ízlés szerint
  • A színes salátához:

    • 1 fej fejes saláta felvágva
    • Fél fej jégsaláta felvágva
    • 1 cs. retek felkockázva
    • 1-2 db körte felkockázva
    • tök felkockázva
    • Néhány szem dió pucolva, darabolva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, felvert tojással kenjük meg, könnyedén hintsük meg a színes borssal, és villával szurkáljuk meg.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 8-10 percig süssük, hagyjuk kihűlni, és hosszában vágjuk el 3 egyenlő részre.

  4. Lépés 4

    A felkockázott tököt vajon futtassuk meg, adjuk hozzá keményítőt, főzzük puhára, pürésítsük, és hagyjuk jól kihűlni.

  5. Lépés 5

    A töltelékhez a tejfölt keverjük simára, adjuk hozzá a tökpürét, mézzel és a fűszerekkel ízesítsük, végül adjuk hozzá a felvert tejszínt.

  6. Lépés 6

    Az egyik leveles tésztát kenjük meg a krémmel, fektessük rá a második lapot, erre ismét krémet kenjünk, végül a harmadik lappal fedjük le.

  7. Lépés 7

    Hűvös helyen hagyjuk állni, pikáns salátával, dióval tálaljuk.

Tipp

Kiválóan alkalmas előételként, vagy grillezett lazacpisztránghoz köretként.
A tök helyett használhatunk akár karfiolt, vagy karalábét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!