medvehagymás quiche
Szezonális

Medvehagymás-zöldséges quiche

A medvehagymát nem csak levesbe vagy pesto készítéséhez lehet felhasználni. Ízletes fogásokat, finom vacsorákat készíthetsz, ha összedobod egy quiche tésztába az otthoni, maradék zöldségekkel.

  • 35-40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 quiche-formához (Ø 28 cm):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt, a tojást és a medvehagymát összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy kerek formába fektetjük (⌀ 28 cm). A lelógó tésztaszéleket ízlésesen visszahajtjuk.

  4. Lépés 4

    A brokkolit, az újhagymát és a borsót elegyengetjük a quiche alapon, majd ráöntjük a tejfölös mártást.

  5. Lépés 5

    A medvehagymás quiche-t a sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A brokkoli helyett használhatunk akár karfiolt, sárgarépát vagy főtt burgonyát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!