
Tökös-paradicsomos quiche
Ősszel nemcsak a levelek ragyognak, de a tányérjaink is élénk színeket kapnak! A tökös-paradicsomos quiche tökéletes recept egy őszi ebédhez vagy egy kiadós vacsorához. Hokkaidói tökből, friss paradicsomból és az omlós quiche- és linzertésztánkból gyorsan és egyszerűen elkészítheted ezt a vegetáriánus quiche-t.
- kb. 1 óra
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 tökös-paradicsomos quiche-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 500 g Hokkaido tök kimagozva és vékonyra szeletelve
- 200 g koktélparadicsom félbevágva
- 2 lilahagyma meghámozva és felszeletelve
- 200 ml tejszín
- 3 tojás
- 1/2 csokor kakukkfű + egy kevés a díszítéshez
- frissen őrölt só, bors, szerecsendió és fokhagyma
- egy kevés olaj a kenéshez és sütéshez
- szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy kerek quicheformát (∅ 26 cm) olajjal kikenünk, a tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd tésztát sütőpapír nélkül a formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 3
Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 4
Amíg a tészta vakon sül, a tökszeleteket egy kevés olajon megsütjük.
-
Lépés 5
A tököt, a lilahagymát és a koktélparadicsomot elterítjük az elősütött tésztán, majd megszórjuk kakukkfűvel.
-
Lépés 6
A tejszínt a tojásokkal összekeverjük és sóval, borssal, szerecsendióval és zúzott fokhagymával vagy fokhagyma-granulátummal ízlés szerint ízestjük. A tejszínt a tésztára öntjük.
-
Lépés 7
A quiche-t az előmelegített sütő középső sínén kb. 35 perc alatt készre sütjük. Friss kakukkfűvel díszítjük.
Szórd meg a quiche-t körülbelül 100 g fetasajttal.