tökös rétes

Tökös rétes tökmaggal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
Egy finom, egyszerű recept a sütőtökös szezonra: vegetáriánus tökös rétes tökmaggal.
  • 30 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
  • 500 g tök reszelve
  • 1 hagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 1 tojás (szétválasztva)
  • 3 ek tökmag apróra vágva
  • 2 ek olaj
  • 2 ek ecet
  • frissen őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tököt pucoljuk meg, vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a tököt reszeljük le. Csavarjuk ki a levét.

  3. Lépés 3

    A hagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a tököt, sót, borsot, ecetet és 5 perc alatt pároljuk puhára. A tölteléket hagyjuk kihűlni, majd a tojássárgáját és 2 evőkanál tökmagot keverjük hozzá.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, majd hosszában középre tegyük rá a tölteléket úgy, hogy 5 cm-t a széleken szabadon hagyunk.

  5. Lépés 5

    A tésztaszéleket felvert tojásfehérjével kenjük meg, majd a tésztát mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre. A rétest kenjük meg a maradék felvert tojással.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 35 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A rétest fűszeres szósszal tálaljuk. Egy joghurtot vagy tejfölt keverjünk össze fűszerekkel, fokhagymával, sóval és borssal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!