Tökös rétes tökmaggal

Tökös rétes tökmaggal

  • 10 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tököt pucoljuk meg, vágjuk félbe, a magját távolítsuk el és a tököt reszeljük le. Csavarjuk ki a levét.

  3. Lépés 3

    A hagymát olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a tököt, sót, borsot, köményt, ecetet és 5 perc alatt pároljuk puhára. A tölteléket hagyjuk kihűlni, majd a tojást és a tökmagot keverjük hozzá.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, majd hosszában középre tegyük rá a tölteléket.

  5. Lépés 5

    A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg, majd a tésztát mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre. A rétest kenjük meg felvert tojással.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A rétest fűszeres szósszal tálaljuk. Egy joghurtot vagy tejfölt keverjünk össze fűszerekkel, fokhagymával, sóval és borssal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!