Gombás répás táskák

kecskesajttal

Ezek a gombás répás táskák nem csak jól néznek is, hanem nagyon finomak is. Könnyű elkészíteni és garantált vele a siker.

  • kb. 15 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 répa megtisztítva, csíkokra vágva
  • 100 g kisebb gomba apróra vágva
  • 1 tk. méz
  • 1 ek. petrezselyem aprítva
  • 150 g kecskesajt
  • 40 g parmezán
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • Só és bors őrölve
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelgítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és a répát, valamint a gombát kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet és a petrezselymet, sóval, borssal fűszerezzük és hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A kecskesajtot, a parmezán felét és a zsemlemorzsát összekeverjük és fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A tésztát egy tepsibe kitekerjük és 6 négyzetre vágjuk. Minden szelet tészta két szemközti sarkát a szélével párhuzamosan bevágjuk. A széleket tojással megkenjük.

  5. Lépés 5

    Mindegyik tészta közepére 1 ek. kecskesajtos krémet teszünk és ráhalmozunk valamennyi sárgarépás, gombás tölteléket. A tészta két szemközti sarkát összefogjuk és összeillesztjük.

  6. Lépés 6

    A tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a maradék parmezánnal. A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Gombák közül használhatunk champion-, laska-, vagy erdei gombákat is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!