Újhagymás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35-40 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 400 g újhagyma csíkokra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma aprítva
  • olívaolaj
  • 100 g sonka felkockázva
  • 100 g sajt felkockázva, vagy reszelve
  • 1 köteg petrezselyemzöld aprítva
  • Só, bors, cayenne-i bors, szerencsendió
  • 2 tojás
  • 1/2 pohár tejföl
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az újhagymát olívaolajon pároljuk, adjuk hozzá az aprított fokhagymát és vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni.

  3. Lépés 3

    A tejfölt keverjük simára, a sonkát, sajtot adjuk hozzá, sóval, borssal, cayenne-i borssal, szerecsendióval és petrezselyemzölddel ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A sütőpapírral együtt kitekert leveles tésztát kenjük meg felvert tojással, és erre tegyük a tölteléket. A széleket hajtsuk be, és a tésztát tekerjük fel.

  5. Lépés 5

    A rétest tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 40 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Újhagyma helyett használhatunk sok snidlinget vagy lilahagymát is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!