Újhagymás rétes
0 Bewertungen
- 35-40 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 g újhagyma csíkokra vágva
- 3 gerezd fokhagyma aprítva
- olívaolaj
- 100 g sonka felkockázva
- 100 g sajt felkockázva, vagy reszelve
- 1 köteg petrezselyemzöld aprítva
- Só, bors, cayenne-i bors, szerencsendió
- 2 tojás
- 1/2 pohár tejföl
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az újhagymát olívaolajon pároljuk, adjuk hozzá az aprított fokhagymát és vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A tejfölt keverjük simára, a sonkát, sajtot adjuk hozzá, sóval, borssal, cayenne-i borssal, szerecsendióval és petrezselyemzölddel ízesítsük.
-
Lépés 4
A sütőpapírral együtt kitekert leveles tésztát kenjük meg felvert tojással, és erre tegyük a tölteléket. A széleket hajtsuk be, és a tésztát tekerjük fel.
-
Lépés 5
A rétest tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 40 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Újhagyma helyett használhatunk sok snidlinget vagy lilahagymát is!