Eperkrémes rolád

Eperkrémes rolád

  • 10 - 15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 35 - 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 roládhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy sütőlapra, és vágjuk fel kb. 2,5 cm széles csíkokra.

  3. Lépés 3

    A tésztacsíkokat tekerjük fel roládsütő formára, hogy a feltekert tésztacsíkok fedésben legyenek. A roládokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és felvert tojással kenjük meg.

  4. Lépés 4

    Középső sínre helyezve előmelegített sütőben kb. 10 - 15 percig süssük.

  5. Lépés 5

    A krémhez az epret porcukorral és citromlével pürésítsük finomra.

  6. Lépés 6

    A 250 g tejszínt keverjük simára, és keverjük hozzá az epres masszát. Az 1/4 l habbá vert tejszínt óvatosan forgassuk bele, és a masszát 4 órára tegyük hideg helyre.

  7. Lépés 7

    Az epres masszát töltsük habzsákba, és töltsük a roládokba. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Eper helyett használhatunk más nyári piros gyümölcsöt is, például málnát!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!