Vanília krémmel töltött mézeskalács keksz
            A mézeskalács hozzátartozik a karácsonyhoz. A gyerkőcök minden évben izgatottan várják, hogy elkészítsük közösen ezt az ünnepi édességet. A mézes sütemény magában is isteni, de azért mi még felturbózzuk egy kis extra vanília krémmel!
- 8-10 perc
 - 210°C
 - 190°C
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
 - 3 db tojássárgája
 - 2 ek vaníliapudingpor
 - 1 cs. Bourbon vaníliás cukor
 - 2 ek cukor
 - 300 ml tej
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
Lisztezett munkalapon a tésztát kinyújtjuk, majd a tésztából golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és az ujjunkkal középen mindegyiket benyomjuk.
 - 
            Lépés 3
A mézeskalácsokat a sütőben körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
 - 
            Lépés 4
A tojássárgáját egybekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és pudingporral.
 - 
            Lépés 5
A tejet felmelegítjük, a keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.
 - 
            Lépés 6
Visszatesszük a tűzre és közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
 - 
            Lépés 7
Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le.
 - 
            Lépés 8
Amikor elkészült folpackot teszünk rá, hogy ne bőrösödjön és lehűtjük.
 - 
            Lépés 9
A kihűlt puszedlik mélyedésébe kanalazzuk, vagy habzsák segítségével beletöltjük.