Vanília krémmel töltött mézeskalács keksz

Vanília krémmel töltött mézeskalács keksz

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Elkészítés

A mézeskalács hozzátartozik a karácsonyhoz. A gyerkőcök minden évben izgatottan várják, hogy elkészítsük közösen ezt az ünnepi édességet. A mézes sütemény magában is isteni, de azért mi még felturbózzuk egy kis extra vanília krémmel!

  • 8-10 perc
  • 210°C
  • 190°C

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Lisztezett munkalapon a tésztát kinyújtjuk, majd a tésztából golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és az ujjunkkal középen mindegyiket benyomjuk.

  3. Lépés 3

    A mézeskalácsokat a sütőben körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A tojássárgáját egybekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és pudingporral.

  5. Lépés 5

    A tejet felmelegítjük, a keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.

  6. Lépés 6

    Visszatesszük a tűzre és közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.

  7. Lépés 7

    Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le.

  8. Lépés 8

    Amikor elkészült folpackot teszünk rá, hogy ne bőrösödjön és lehűtjük.

  9. Lépés 9

    A kihűlt puszedlik mélyedésébe kanalazzuk, vagy habzsák segítségével beletöltjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!