túrós-cseresznyés rétes

Túrós-cseresznyés rétes

leveles tésztából
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Elkészítés

A cseresznyés rétes minden bizonnyal a cseresznye-szezon egyik kedvenc desszertje. Túróval kombinálva, friss leveles tésztában tökéletes kiegészítő kávé mellé, vagy akár a vasárnapi ebéd ízletes harmadik fogása lehet.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 190°C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók 1 réteshez:

A töltelékhez:

  • 250 g kimagozott cseresznye
  • 30 ml víz
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 20 g cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk. kukoricakeményítő

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A morzsás töltelékhez a vizet a zsemlemorzsával, a kristálycukorral és a citromlével jól elkeverjük, végül hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és kb. 10 percig állni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A túrót, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a sót összekeverjük, majd lassan hozzáadjuk az olvasztott vajat.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük.

  5. Lépés 5

    A morzsás tölteléket a tésztára kenjük, úgy hogy alul és felül kb. 4 cm-t szabadon hagyunk. A tetejére túrós tölteléket kenünk, majd megszórjuk cseresznyével, amit enyhén lenyomkodunk.

  6. Lépés 6

    A tészta alsó és felső harmadát ráhajtjuk a töltelékre és a tészta végeit jól összenyomkodjuk. A hajtás oldalával felfelé sütjük.

  7. Lépés 7

    A túrós-cseresznyés rétest megkenjük egy kis olvasztott vajjal, majd előmelegített sütőben a középső sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!