Vaníliáskiflis rétes

Vaníliáskiflis rétes

  • kb. 20 - 25 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 2 réteshez (4 réteslaphoz):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet, tojást, fahéjat, kristálycukrot keverjük össze, majd a felkockázott brióst adjuk hozzá.

  3. Lépés 3

    A réteslapokat fektessük az előkészített munkalapra, két lap közé kenjünk olvasztott vajat.

  4. Lépés 4

    A tölteléket tegyük a tésztára, majd szórjuk meg a vaníliás kifli darabkákkal, a tésztaszéleket hajtsuk be és tekerjük fel a rétest.

  5. Lépés 5

    A kész rétest olvasztott vajjal kenjük meg, és a külsejét is szórjuk meg kevés vaníliás kifli törmelékkel.

  6. Lépés 6

    A rétest előmelegített sütőben 170 °C-os sütőben kb. 20 - 25 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ezt a rétest téglalap vagy kör alakú tortaformában is süthetjük. Ezzel szépen egyben tartjuk a rétest, illetve szép formát is ad, ha a kör alakú tortaformában csiga alakban helyezzük el.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!