Nugát torta körtével

Nugát torta körtével

és tökmaggal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy tepsihez:

Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy nagy edényben vizet forralunk, beletesszük a citromlevet és a körtéket, kb. 15 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük. A lelógó széleket kb. 1 cm szélességben visszahajtjuk és és megnyomkodjuk. Villával megszurkáljuk.

  4. Lépés 4

    Nugátkrémet és a friss sajtot összekeverjük, majd ezzel a masszával megkenjük a tésztát és ráhelyezzük a körtedarabokat.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 15 – 20 percig sütjük.

  6. Lépés 6

    Tökmaggal megszórva tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: Különösen finom, ha pirított tökmag helyett kandírozott tökmagot használunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!