Velencei süti linzertésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 6 - 8 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 kekszhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és 4, 5 és 6 cm átmérőjű csillag alakú kiszúróval szaggassuk ki. A tésztamaradékot gyúrjuk össze, és újból nyújtsuk ki.

  3. Lépés 3

    A csillagokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kb. 6 - 8 perc alatt süssük aranysárgára.

  4. Lépés 4

    A csillagokat hármasával ragasszuk össze melegített lekvárral, úgy, hogy a legnagyobb csillag van alul, és arra teszi a két kisebbet. Díszítsük cukormázzal és szórjuk meg kevés porcukorral.

Tipp

Ribizlilekvár helyett használhatunk más lekvárt is, baracklekvárral is nagyon finom.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!