Zabpelyhes müzliszeletek
elvitelre
            0 Bewertungen
        		
                
            kb. 36 müzliszelethez:
- 40-45 perc
 - 160°C
 - 140°C
 - kb. 30 perc
 
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
 - 200 g méz
 - 100 ml növényi olaj
 - 250 g Nagyszemű zabpehely
 - 70 g szeletelt mandula
 - 70 g dió durvára vágott
 - 20 g Lenmag zúzott
 - 150 g szárított gyümölcsök (pl. sárgabarack, datolya, áfonya) durvára vágott
 - 1 tk. fahéj
 
                                Zabpelyhes müzliszeletek édes linzertésztából, hogy egész nap veled lehessen a kedvenc harapnivalód. Néhány szelet reggelire, és máris indulhat a nap.                                
                                                                                    Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A mézet és az olajat összefőzzük, a zabot, a mandulát, a diót, a fahéjat és a szárított gyümölcsöket összekeverjük.
 - 
            Lépés 3
A meleg mézet a száraz hozzávalókra öntjük, alaposan összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük.
 - 
            Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, ráöntjük a keveréket és kanállal elegyengetjük, rányomjuk a tésztára.
 - 
            Lépés 5
A zabpelyhes müzliszeleteket a sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
 - 
            Lépés 6
A tésztát kb. 3x12 cm-es rudakra vágjuk.
 
                Tipp
            
            A müzliszeleteket körülbelül egy hétig, zárt dobozban tárolhatjuk.