zabpelyhes müzliszeletek

Zabpelyhes müzliszeletek

elvitelre

kb. 36 müzliszelethez:

  • 40-45 perc
  • 160°C
  • 140°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 200 g méz
  • 100 ml növényi olaj
  • 250 g Nagyszemű zabpehely
  • 70 g szeletelt mandula
  • 70 g dió durvára vágott
  • 20 g Lenmag zúzott
  • 150 g szárított gyümölcsök (pl. sárgabarack, datolya, áfonya) durvára vágott
  • 1 tk. fahéj
Zabpelyhes müzliszeletek édes linzertésztából, hogy egész nap veled lehessen a kedvenc harapnivalód. Néhány szelet reggelire, és máris indulhat a nap.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 160°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mézet és az olajat összefőzzük, a zabot, a mandulát, a diót, a fahéjat és a szárított gyümölcsöket összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A meleg mézet a száraz hozzávalókra öntjük, alaposan összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, ráöntjük a keveréket és kanállal elegyengetjük, rányomjuk a tésztára.

  5. Lépés 5

    A zabpelyhes müzliszeleteket a sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

  6. Lépés 6

    A tésztát kb. 3x12 cm-es rudakra vágjuk.

Tipp

A müzliszeleteket körülbelül egy hétig, zárt dobozban tárolhatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!