piros bogyós gyümölcsös pite

Bogyós gyümölcsös pite

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egy friss bogyós gyümölcsökkel készült nyári pite pont megfelelő csemege a meleg napokra. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítheted el saját magad friss quiche tésztával a bogyós pitéinket. Mindenképpen próbáld ki ezt az egyszerű pite receptet!

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Vajjal kikenünk egy 24 cm-es piteformát. A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, és a formába helyezzük. A felesleges tésztaszéleket levágjuk. A levágott tésztát tegyük hűtőbe felhasználásig.

  3. Lépés 3

    A tortát lefedjük sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.

  4. Lépés 4

    A pudingport simára keverjük a cukorral és a gyümölcslével, majd hozzáadjuk a bogyós gyümölcsöket és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.

  5. Lépés 5

    Az elősütött tésztára öntjük a piros bogyós keveréket.

  6. Lépés 6

    A maradék tésztából sütikiszúrók segítségével tetszőleges formákat szaggatunk, majd a pite tetejére helyezzük díszítésként. Opcionálisan kenjünk meg a formákat a tojássárgájával.

Tipp

Vegán változathoz hagyjuk el a tojássárgáját.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!