
Bogyós gyümölcsös pite

Egy friss bogyós gyümölcsökkel készült nyári pite pont megfelelő csemege a meleg napokra. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készítheted el saját magad friss quiche tésztával a bogyós pitéinket. Mindenképpen próbáld ki ezt az egyszerű pite receptet!
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 70 g cukor
- 100 ml gyümölcslé pl. meggylé
- 600 g vegyes bogyós gyümölcs (pl. málna, áfonya, szeder, eper)
- Kevés vaj a forma kikenéséhez
- opcionális: 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Vajjal kikenünk egy 24 cm-es piteformát. A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, és a formába helyezzük. A felesleges tésztaszéleket levágjuk. A levágott tésztát tegyük hűtőbe felhasználásig.
-
Lépés 3
A tortát lefedjük sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.
-
Lépés 4
A pudingport simára keverjük a cukorral és a gyümölcslével, majd hozzáadjuk a bogyós gyümölcsöket és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
-
Lépés 5
Az elősütött tésztára öntjük a piros bogyós keveréket.
-
Lépés 6
A maradék tésztából sütikiszúrók segítségével tetszőleges formákat szaggatunk, majd a pite tetejére helyezzük díszítésként. Opcionálisan kenjünk meg a formákat a tojássárgájával.
Vegán változathoz hagyjuk el a tojássárgáját.