![Karácsonyi keksz-nyalókák](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/11/Karacsonyi-keksz-nyalokak-Weihnachts_Keks_Pops_web-700x800-1.jpg)
Karácsonyi keksz-nyalókák
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 6-8 perc
- 190°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 100 g étcsokoládé pasztilla vagy tortabevonó
- gyöngycukor a díszítéshez
Ezzel készítsd:
![Friss karácsonyi tészták](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/11/TF_karacsonyi_tesztak_Keksteige_hu_224x640px1.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Lisztezett munkalapon a tésztát körülbelül 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt karácsonyi formákat.
-
Lépés 3
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a sütőben körülbelül 6-8 percig sütjük a középső rácson.
-
Lépés 4
A még forró kekszekbe fanyársakat (hurkapálcikákat) szúrunk és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A csokoládé pasztillát felolvasztjuk és habzsákba tesszük, majd a kekszeket kedvünk szerint díszítjük. A csokoládés kekszeket megszórjuk cukorgyönggyel és hagyjuk, hogy megszilárduljon a csokoládé.