
Fekete-erdő pite

A Fekete-erdő torta inspirálta meggyes pite igazi különlegesség: gyümölcsös, látványos és elképesztően finom. A Tante Fanny friss linzertésztával pillanatok alatt elkészítheted ezt a klasszikus ízvilágú, mégis modern házi süteményt. Tökéletes választás hétvégi desszertnek, vendégvárónak vagy egy gyors, meggyes nasinak. A Fekete-erdő pite nemcsak a tányérodon mutat jól, de a vendégek szívét is elrabolja.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 40 perc + hűtési idő
Hozzávalók 1 fekete-erdő pitéhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 1 cs. piros tortazselé
- 1 üveg lecsepegtetett meggy vagy cseresznye vagy 180 g friss cseresznye
- 50 g étcsokoládé reszelve + egy kevés a díszítéshez
- 60 g kakaópor (pl. Nesquik)
- 500 ml tejszínhab
- 1 cs. habfixáló
- 1 cs. vaníliás cukor
- szárított hüvelyesek a vaksütéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott tortaformába (ø 26 cm) tesszük, a lelógó széleket pedig visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 30 percig vakon sütjük.
-
Lépés 3
A pitét a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyesek és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd hozzákeverjük a gyümölcsöt és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A reszelt étcsokoládét, a kakaóport és 250 ml tejszínhabot összekeverünk és addig verjük, amíg kemény hab nem képződik. A csokis habot a tésztára kenjük, majd rátesszük a gyümölcsös zselét (12 db meggyet/cseresznyét tegyünk félre későbbi díszítéshez).
-
Lépés 6
A maradék 250 ml tejszínhabot egy habverővel és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a cseresznyére kenjük.
-
Lépés 7
A pitét legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt reszelt csokoládéval és a maradék cseresznyével díszítjük.