Rebarbara torta

Rebarbara torta

  • kb. 45 perc
  • 180° C
  • 160° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához (ø 24 cm):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a formába helyezzük. A lelógó részekkel a széleket megerősítjük.

  3. Lépés 3

    A tojásokat a cukorral összekavarjuk, majd hozzáadjuk a Créme fraîche-t, keményítőt és a citromhéjat. A tölteléket a tésztára öntjük. A rebarbaraszálakat hosszában elnegyedeljük, a formába illő méretre vágjuk és a tésztára simítjuk.

  4. Lépés 4

    A sütő alsó sínén kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A rebarbara tortát még ízletesebbé tehetjük sajátkészítésű eperszósszal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!