![Ribizlitorta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/Ribiselwaehe_web-700x800.jpg)
Ribizlitorta
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 35 - 40 perc
- 170 °C
- 150 °C
- 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 2 pohár krémtejszín
- 50 g kristálycukor
- 3 tojás
- Csipet só
- 300 g ribizli leszárazva
- vaj
Ezzel készítsd:
![Friss vajas élesztős leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/croissantteig_hu.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Keverjük össze a krémtejszínt a kristálycukorral, tojásokkal és csipet sóval.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és sütőpapír nélkül egy teflon serpenyőre helyezzük, előtte a serpenyőt kenjük meg vajjal, majd a tölteléket kenjük a tésztára, és szórjuk meg ribizlivel.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 40 percig süssük készre.
Tipp
Olyan serpenyőt használjunk, amelynek a nyele nem műanyag vagy fa, hanem fémből van.