meggyes sajttorta

Meggyes sajttorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Imádni fogod ezt a sajttorta receptet… A ropogós alap, a friss krémsajtos töltelék és a lédús meggy igazi élvezetté teszi ezt a sajttortát. A friss omlós quiche tésztánk tökéletes alapot biztosít ehhez a finom meggyes sajttortához.

  • kb. 50 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 meggyes sajttortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és egy kivajazott formába fektetjük (ø 26 cm). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük a hüvelyest.

  3. Lépés 3

    A tortát az előmelegített sütő legalsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük. Kivesszük a formát a sütőből, eltávolítjuk belőle a hüvelyeseket és a sütőpapírt.

  4. Lépés 4

    A krémsajtot és 160 g cukrot habossá verjük, majd belekeverjük a tojásokat. A masszát az elősütött tésztára öntjük és a sütőben további 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A feltéthez simára keverjük a kukoricakeményítőt és a maradék 40 g cukrot 3 ek. meggylével. A maradék meggylét felforraljuk, hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és alacsony lángon 1 percig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd tegyük a sajttorta tetejére és díszítsük mentával.

Tipp

Alternatív megoldásként a lecsepegtetett meggyet sütés előtt is belekeverheted a krémsajtos keverékbe, ahelyett, hogy feltétként használnád.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!