Sváb felfújt

Sváb felfújt

  • 40 - 45 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 30 cm-es sütőformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és papírral együtt tegyük a sütőformába, nyomkodjuk bele.

  3. Lépés 3

    A húst a hagymával és petrezselyemzölddel jól keverjük össze, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A húsos tölteléket halmozzuk a tésztára, szórjuk meg vajdarabkákkal, a másik tésztát fektessük rá, nyomkodjuk meg és felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A tetején vágjunk középre egy lyukat, hogy a gőz elpárologhasson. A leeső tésztadarabokkal díszítsük a tetejét.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 45 perc alatt süssük aranybarnára, és langyosan tálaljuk.

Tipp

A különbözö töltött pitékben a töltelék aromája nagyon jól érvényesül. Baráti társaságban mindenkinek jut egy nagy kanállal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!