áfonyás-pudingos rétes

Áfonyás-pudingos rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ez a finom, áfonyás-pudingos töltelékkel töltött élesztős kelt tésztából készült rétes igazán könnyed nyári desszert. A rétes a puha tészta és a gyümölcsös-édes töltelék tökéletes kombinációja. Igazi csemege mindazoknak, akik szeretik a kelt tésztából készült süteményeket és bogyós gyümölcsöket!

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 4 kis réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A pudinghoz 300 ml tejet felforralunk. 50 ml tejet 50 g cukorral és a vaníliás pudingporral elkeverjük, majd a forró tejhez keverjük. Folyamatos kevergetés mellett rövid ideig forraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha közben megkeverjük.

  2. Lépés 2

    A mandulás morzsához gyúrjuk össze a vajat, az 50 g cukrot, a lisztet és a mandulaforgácsot, és tegyük hűtőbe felhasználásig.

  3. Lépés 3

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és négy részre vágjuk.

  5. Lépés 5

    Pudingot kenünk minden tésztadarabra úgy, hogy körbe kb. 2 cm-es szegélyt üresen hagyunk. Áfonyát szórunk a töltelékre.

  6. Lépés 6

    A tésztákat kis rétesként feltekerjük, megkenjük a tojással és megszórjuk mandulás morzsával.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Morzsa készítés helyett megszórhatjuk csak simán szeletelt mandulával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!