
Áfonyás-pudingos rétes
Ez a finom, áfonyás-pudingos töltelékkel töltött élesztős kelt tésztából készült rétes igazán könnyed nyári desszert. A rétes a puha tészta és a gyümölcsös-édes töltelék tökéletes kombinációja. Igazi csemege mindazoknak, akik szeretik a kelt tésztából készült süteményeket és bogyós gyümölcsöket!
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 4 kis réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 350 ml tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 100 g cukor
- 50 g hideg vaj
- 50 g liszt
- 50 g Mandulaforgács
- 150 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
- 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A pudinghoz 300 ml tejet felforralunk. 50 ml tejet 50 g cukorral és a vaníliás pudingporral elkeverjük, majd a forró tejhez keverjük. Folyamatos kevergetés mellett rövid ideig forraljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha közben megkeverjük.
-
Lépés 2
A mandulás morzsához gyúrjuk össze a vajat, az 50 g cukrot, a lisztet és a mandulaforgácsot, és tegyük hűtőbe felhasználásig.
-
Lépés 3
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és négy részre vágjuk.
-
Lépés 5
Pudingot kenünk minden tésztadarabra úgy, hogy körbe kb. 2 cm-es szegélyt üresen hagyunk. Áfonyát szórunk a töltelékre.
-
Lépés 6
A tésztákat kis rétesként feltekerjük, megkenjük a tojással és megszórjuk mandulás morzsával.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Morzsa készítés helyett megszórhatjuk csak simán szeletelt mandulával.