Rákóczi túrós

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Egy kb. 34 x 24 cm-es sütőformához:

A tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 100 g sárgabaracklekvár

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót a kristálycukorral, a tojásokkal, a búzadarával, a reszelt citromhéjjal és a mazsolával kikeverjük és kb. 15 percig pihentetjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt a formába kitekerjük és a lelógó tésztaszélekkel megerősítjük a széleket. Egy villával megszurkáljuk a tészta alját és megkenjük a sárgabaracklekvárral.

  4. Lépés 4

    A túrós masszát kb. 2 cm vastagságban a lekváros tésztára kenjük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

  6. Lépés 6

    A tetejére a tojásfehérjéket a kristálycukorral és a sóval habosra verjük és egy csillag végű habnyomóba töltjük. A sütemény tetejét megkenjük a sárgabaracklekvárral és kidíszítjük a tojásfehérjével.

  7. Lépés 7

    10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon.

  8. Lépés 8

    Kihűlve tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: A zsemlemorzsa helyett használhatunk apróra morzsolt maradék kekszet, vagy babapiskótát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!