spenótos pizza fetával
Vegetáriánus

Pizza spenóttal és fetával

  • 18-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 pizzához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek. Vaj
  • 125 g friss bébispenót
  • 150 g paradicsompüré
  • 100 g feta sajt összenyomkodva
  • 7 sárga koktélparadicsom félbe vágva
  • őrölt só és bors
spenótos pizza fetával hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát egy kevés vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A paradicsompürét szintén sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. Kenjük meg a paradicsomszósszal, majd a tetejére tegyük a spenótot, a félbe vágott koktélparadicsomokat és a feta sajtot.

  4. Lépés 4

    A pizzát a sütő középső sínén kb. 18-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Tálaljuk színes paradicsomsalátával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!