
Zöldségtekercses quiche
Ez a zöldségtekercses quiche egy színpompás kis csoda! Cukkini, répa, ropogós quiche tészta – minden benne van, amitől egy könnyű, nyári fogás ellenállhatatlan lesz. Tálald akár melegen vagy hidegen, mindig telitalálat!
- kb. 45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 45 perc
Hozzávalók 1 quiche formához (ø 24-26 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 3 kis zöld és sárga cukkini
- 4 sárgarépa
- 1 lilahagyma cikkekre vágva
- 200 g créme fraîche (krémsajt)
- 50 g reszelt parmezán
- 2 tojás
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 50 g olvasztott fűszervaj
- Só, bors, oregánó
- Kevés vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát egy kerek kivajazott sütőformába tesszük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 30 percig vakon sütjük.
-
Lépés 3
A zöldségeket meghámozzuk és egy zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk (összesen kb. 500 g zöldségre lesz szükség). A zöldségeket blansírozzuk (rövid ideig forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd jeges vízben leöblítjük), és lecsepegtetjük egy papírtörlőn.
-
Lépés 4
A krémsajtot összekeverjük a parmezánnal, a tojásokkal és a fokhagymával, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítjük. A krémet az elősütött tésztára kenjük. A zöldségeket feltekerjük tekercsekké, majd rétegezve kitöltjük vele a quiche-t, közéjük lilahagyma cikkeket helyezve.
-
Lépés 5
A quiche-t előmelegített sütő középső sínén újabb 15 percig sütjük.
-
Lépés 6
Sütés után locsoljuk meg az olvasztott fűszervajjal és langyosan vagy kihűlve tálaljuk.