Cseresznyés pudingos táskák

  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 cseresznyés pudingos táska:

Finom, édes desszert a nyár kedvenc gyümölcsével, a cseresznyével, leveles tésztába töltve.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pudingport a cukorral, vaníliás cukorral és gyümölcslével simára keverejük és felfőzzük. A cseresznyét belekverjük és időnként megkavarva hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztá a hosszabbik oldal mentén elfelezzük, széltében pedig két részre vágjuk, így 6 egyforma szeletet kapunk. Minden tésztaszelet felső részét egy késsel vagy tésztarácsozóval bevagdossuk.

  4. Lépés 4

    A szeletek alsó részéra 2 ek. tölteléket teszünk. A berácsozott oldalt tojással megkenjük és a töltelékre hajtjuk. A széleket óvatosan nyomkodva összeillesztjük. A tészta tetejét tojással megkenjük és megszórjuk a mandulával.

  5. Lépés 5

    A cseresznyés pudingos táskát a sütő középső sínén 15-20 perc alatt megsütjük.

Tipp

Eza sütemény különösen finom, ha vanília szósszal, vagy vanília fagylalttal tálaljuk. Friss cseresznye helyett, befőttet is ahsználhatunk lecsepegtetve.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!