szilvás szeletek

Szilvás szeletek

marcipánnal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 190°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 400 g szilva megmosva, negyedelve
  • 150 g marcipán massza
  • 1 ek. rum
  • 2 ek. porcukor
  • 50 g sárgabaracklekvár
  • 1 ek. víz
  • 2 ek. Pisztácia apróra vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A marcipánt összegyúrjuk a rummal.

  3. Lépés 3

    A linzertésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük a sütőlapra, és hat darab téglalapra vágjuk (12,5x12 cm).

  4. Lépés 4

    A marcipánmasszát kevés porcukorral vékonyra (kb. 1-2 mm vastagságúra) nyújtjuk, méretre vágjuk, és a téglalapokra helyezzük, majd sűrűn megrakjuk a szilvával.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó rácsán kb. 15-20 percig sütjük.

  6. Lépés 6

    A baracklekvárt a vízzel felforraljuk, a szilvát vékonyan megkenjük a lekvárral, majd megszórjuk a pisztáciával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!