édes croissant szeletek

Édes croissant szeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Imádjuk a vajas élesztős leveles tésztát, bármilyen formában is készül. Édes croissant szeleteink tökéletesek villásreggelire, egy kávézásra a csajokkal, vagy édes nassolnivalóként a következő bulira. Egyszerűen vágd a tésztát háromszögekre, kend meg tojással, szórd meg cukorral, és tedd be őket a sütőbe. Miután a szeletek kihűltek, kezdődik az igazi móka… Kend meg édes tejszínnel, és díszítsd gyümölcsökkel ízlés szerint. Ezután csorgasd meg csokoládé vagy karamellöntettel, végül szórd meg pralinéval, mandulapehellyel vagy pisztáciával.

Íme néhány kedvenc kombinációnk:

Mogyorós nugátkrém, banánszeletek, fehér csokoládészósz, praliné

Pisztáciakrém, bogyós gyümölcsök, étcsokoládészósz, mandulapehely

Kókuszos mandulás krém, mangó, pisztácia, Raffaello

  • kb. 12-15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 6 édes croissant szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 40 g kristálycukor a szóráshoz
  • 150 g alapkrém pl. nugátkrém, pisztáciakrém, kókuszos-mandulás krém
  • 100 g feltét pl. banán, bogyós gyümölcsök, mangó apró darabokra vágva
  • 50 g szósz pl. fehér csokoládészósz, étcsokoládészósz, karamellöntet
  • 30 g extra feltét pl. praliné, mandulapehely, pisztácia, Raffaello

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát három egyenlő téglalapra vágjuk, mindegyiket megfelezzük átlósan, így hat háromszöget kapunk.

  3. Lépés 3

    A tésztaháromszögeket megkenjük tojással és megszórjuk kristálycukorral.

  4. Lépés 4

    A croissant szeleteket előmelegített sütő középső sínén körülbelül 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A croissant szeleteket megkenjük az alapkrémmel, rárakjuk a feltétet, csorgatunk rá szószt, és ízlés szerint extra feltéttel fejezzük be az ízesítést. Próbáld ki a következő kombinációkat: 1. Mogyorós nugátkrém, banánszeletek, fehér csokoládészósz, praliné 2. Pisztáciakrém, bogyós gyümölcsök, étcsokoládészósz, mandulapehely 3. Kókuszos mandulás krém, mangó, pisztácia, Raffaello

Tipp

Ízlés szerint díszítsd a croissant szeleteket. A képzeletnek nincs határa!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!