![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/11/20161103-IMG_4901_Website-1420x600.jpg)
Pudingos-túrós leveles tészta
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 20 perc
- 220°C
- 210°C
- 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 20 dkg túró összetörve
- 4-5 ek. tejföl
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 4 ek. cukor
- 1 citrom reszelt héja
- Némi porcukor a szóráshoz
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt légkeveréses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót a teföllel, vaníliás pudingporral, a cukorral és a reszelt citromhéjjal jól összedolgozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük és a hosszabbik oldalának egyik felére rákenjük a túrós tölteléket. A rövidebb oldalait 1 centi szélességben visszahajtjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A töltelékes oldaltól kezdve szorosan feltekerjük a tésztát és tojással megkenjük. Óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy az illeszkedési pont lefelé essen.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 20 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Okos ötlet: Túró helyett reszelt almát is használhatunk. Ekkor ügyeljünk arra, hogy a levét jól lecsepegtessük és a tésztát szórjuk meg zsemlemorzsával mielőtt rákenjük a tölteléket. Így nem fog elázni a tészta.