Pizza céklával és kecskesajttal

  • 15 - 20 perc.
  • 220° C
  • 200° C
  • kb. 20 perc.

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 125 g créme fraîche
  • 2 ág friss kakukkfű megtisztítva
  • 2 kisebb cékla megfőzve, vékony szeletekre gyalulva
  • 100 g kecskesajt kockákra vágva
  • 1 kicsi lila hagyma megtisztítva, félbevágva, felszeletelve
  • 6 dió fél felvágva
  • néhány rukkola a tálaláshoz
  • Só és bors összekeverve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A Crème fraîche-t a kakukkfűvel, valamint sóval, borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük, és a krémet rákenjük úgy, hogy a szélétől 1 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    A hagymával és a céklával egyenletesen beterítjük. A kecskesajtot és a diót rászórjuk.

  5. Lépés 5

    A sütőben 15 – 20 perc alatt a legalsó sínen ropogósra sütjük és rukkolával tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: Cékla helyett más téli zöldséget is használhatunk feltétként, mint a zeller vagy a répa.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!