
Almás táskák

Mit szólnál egy újabb almás süteményhez? Klasszikus leveles tésztából készült almás táskáink gyorsan és egyszerűen elkészíthetők! Kívül ropogós, belül gyümölcsös és lédús, és mindössze néhány hozzávalóból elkészíthető és garantáltan minden korosztály kedvence lesz.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 db táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 400 g alma hámozva, apróra vágva
- 40 g barna cukor
- 1 fahéjrúd
- 1 csillagánizs
- 1/2 kezeletlen citrom héja és leve
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 1 vaníliarúd belseje
- 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
70 ml vizet, az apróra vágott almát, a cukrot, a fűszereket és a citromhéjat egy lábasban 5 percig főzzük. A citromlevet a kukoricakeményítővel és a vaníliarúd belsejével felverjük, majd az almához adjuk, és addig főzzük, amíg a keverék besűrűsödik. A fűszereket távolítsuk el a keverékből.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és hosszában 1, széltében pedig 2 helyen elvágjuk úgy, hogy 6 egyforma nagyságú részt kapjunk. Mindegyik téglalap egyik oldalára 3 evőkanál tölteléket teszünk úgy, hogy a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 4
A töltelékre hajtjuk a tészta másik felét, a széleket pedig villával jól lenyomkodjuk. A tészta tetején késsel 3 vágást ejtünk, majd megkenjük tojással.
-
Lépés 5
A táskákat az előmelegített sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az almás táskákat melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk. Tálaljuk tejszínhabbal, vaníliaszósszal vagy vanília fagylalttal.