Húsgolyók nyárson

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 13 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók 10 nyárshoz

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 500 g sertés darálthús
  • 1 hagyma apró kockákra vágva
  • 1 ek. gyömbér apróra vágva
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 tk. színesbors őrölve
  • 2 ek. Worchester szósz
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 5 tojás
  • 10 nyárs

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó sütésfokozaton melegítsük elő 180°C-ra. A tésztát a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darálthúst a hagymával, gyömbérrel, paprikával, borssal és a Worchesterrel összekeverjük. A 4 tojást és a zsemlemorzsát hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük és a szélességéből 10 csíkot vágunk.

  4. Lépés 4

    A masszából 30 db golflabda méretű golyót készítünk.

  5. Lépés 5

    3 húsgolyót a leveles tészta csíkkal a nyársra tűzzük úgy, hogy a tészta a húsgolyó egyik oldalát befedi. 1 tojást felverünk és a leveles tésztát átkenjük vele.

  6. Lépés 6

    A sütő alsó sínén 13 percig sütjük.

Tipp

Okos ötlet: kínálhatjuk előre elkészített francia vagy kukorica saláta mellé.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!