
Körtés-diós fészkek

A körtés-diós fészkek tökéletes őszi desszertként vagy különleges reggeliként is megállják a helyüket. Ezt az egyszerű és gyors receptet Tante Fanny friss leveles tésztából 20 perc alatt elkészítheted, amelyhez zamatos körte, ropogós dió, méz és fahéj adja a harmóniát. Ideális választás bármilyen alkalomra, legyen szó egy hétköznapi családi reggeliről vagy egy baráti őszi összejövetelről. A Tante Fanny leveles tészta garantálja a frissességet és a tökéletes állagot, miközben a lédús körte és a dió ízei elbűvölik az édesszájúakat. Próbáld ki ezt az ínycsiklandó receptet, és tedd varázslatossá az őszi napokat saját készítésű körtés-diós süteménnyel!
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 körtés-diós fészekhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 4 kis körte meghámozva, kimagozva, mindegyik 4 szeletre vágva
- 3 ek. méz
- 100 g apróra vágott dió
- 1 csipet fahéj
- 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 12 egyenlő téglalapra vágjuk. A tésztadarabokat megkenjük a felvert tojással és a közepét villával többször megszurkáljuk.
-
Lépés 3
Mindegyik téglalapra egy körteszeletet teszünk. A mézet, a diót és a fahéjat összekeverjük és elkenjük a tésztákon.
-
Lépés 4
A körtés-diós fészkeket az előmelegített sütő középső rácsán kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen vagy kihűlve tálaljuk.
A méz helyett használhatunk juharszirupot. Dió helyett használhatunk más olajos magvat vagy gyümölcsöket ízlés szerint.