Gyümölcsös torta fagylalttal
Mandulás

Cseresznyés sütemény

vanília fagylalttal
Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 tepsihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 1,3 kg cseresznye tisztítva, kimagozva
  • 4 ek cseresznyelekvár
  • 50 g túró
  • 100 g tejföl
  • 2 tk kukoricakeményítő
  • 30 g cukor
  • 130 g mandula szeletelve
  • vaníliafagylalt a tálaláshoz

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. Cseresznyelekvárral megkenjük és többször egy villával megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    A túrót a tejföllel, kukoricakeményítővel és cukorral elkeverjük és eloszlatjuk a tésztán.

  4. Lépés 4

    Cseresznyével és a mandula szeletekkel megszórjuk.

  5. Lépés 5

    Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

  6. Lépés 6

    A kihűlt cseresznyés süteményt szeletekre vágjuk és vaníliafagylalttal szervírozzuk.

Tipp

Elkészíthetjük a cseresznye helyett a meggyes változatot is, ebben az esetben magozott meggyet és meggylekvárt használjunk

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!